Brunch pandekager

Jeg elsker pandekager både, tynde, tykke, store og små. Men de her brunch pandekager må være mine favoritter! De er bløde, sunde og dejligt søde, perfekt til en langsom søndag-morgen. 

Disse brunch pandekager er lette at lave, de kræver blot en form for blender. De er sødet med banan og så er de fyldige af havregryn. De mætter godt og så kan man altid lave dobbelt portion og fryse halvdelen af pandekagerne ned, til en anden god gang. 

Pandekagerne fungere også skønt som dessert eller snack i løbet af dagen, men de er en sikker vinder til et hvert brunch bord!

Jeg serverer som regel brunch pandekager med alt det, som hører til en brunch. Frisk frugt, toppings i alle farver, former og smage samt lidt let yoghurt med hjemmelavet granola. ( Den her Granola opskrift passer perfekt: http://plantebaseretliv.dk/sund-crunchy-granola-kanel-og-karamel/ )

Ingredienser

2 personer (til brunch)

  • 3 dl havregryn
  • 1 moden banan (giver mere sødme jo mørkere den er)
  • 3 dl plantermælk
  • 1 spsk eddike
  • 1 spsk hørfrø
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • nip salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme mælk og eddike i en skål for sig og lad det trække mens du ordner resten af ingredienserne.
  2. Kom alle de resterne ingredienser i en kraftig blender, foodprocesser eller stavblender. Det vil sige, havregryn, banan, hørfrø, kanel, bagepulver og salt.
  3. Kom nu væsken ved og blend til en ensartet masse er formet.
  4. TIP: Sæt din pandekagedej på køl i 20 minutter eller natten over, så er den helt perfekt at vende!
  5. Ellers kommer du bare lidt olie på en middelvarm pande og former små runde pandekager-
  6. Flip pandekagen, når du kan se bobler ligesom på billedet under:

Jeg håber opskriften falder i god jord og at familien derhjemme også bliver vilde med dem!

PS: Husk at pandekagerne egner sig til nedfrysning, så det skader aldrig at lave en dobbelt portion ;).

En tanke om “Brunch pandekager

Skriv et svar