Sunde chokolademuffins

Sunde chokolademuffins, sødet med dadler og pakket med mørk fyldig chokolade. En lækker snack til eftermiddagskaffen eller på dessertbordet. Og det bedste af det hele er at de smager himmelsk samtidig med at din krop vil elske dem!

De er luftige og svampede at sætte tænderne i og så er de utrolig lette at lave. Når først dadlerne er blendet sammen med vandet, så kan det hele bikses sammen i en skål. De tager 5-10 minutter at slå sammen og så skal de kun have 15-20 minutter i ovnen. Bum en omgang svampede chokolademuffins.

Chokoladestykkerne er med til at give disse sunde chokolademuffins deres runde og dejlige smag. Dadlerne er perfekte som sødemiddel, da de både søder skønt og giver en svampet muffin.

Boghvedemel er en fantastisk erstatning til almindeligt hvedemel, da det har en god bageevne og en skøn lidt nøddet smag.

God fornøjelse og prøv ikke at spise dem alle på en gang 😉

Ingredienser

  • 15 juicy dates + 1 dl vand
  • 70 gram boghvedemel
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 1 tsk salt
  • 25 gram 80% chokoladeknapper
  • 2 hørfrø æg*
  • 100 gram plantemælk + 1 tsk eddike

Fremgangsmåde

  1. Start med lave et vegansk æg, her skal du pulveriseret dine hørfrø. Jeg plejer at kværne 1 dl hørfrø i et kaffekværn*, således har jeg altid noget liggende. Mix herefter 2 spsk hørfrø-mel sammen med 4 spsk vand og lad det trække mens du laver nedenstående
  2. Bland 1 dl plantemælk og 1 tsk eddike i et glas
  3. Pil stenene fra dine dadler og blend dem herefter med 1 dl vand i en minihakker. Vupti så har du en omgang daddelhonning.
  4. Kom nu dine tørre ingredienser i en skål og vend det sammen; bagepulver, kakao, boghvedemel og salt
  5. Tilsæt nu alle de våde ingredienser og vend hele dejen et par gange før du kommer chokoladeknapperne ved.
  6. Sådan nu skal de bare bages ved 180 grader i 15-20 minutter.
  7. Jeg fik 6 mellemstore muffins som desværre kun holdte et par dage

*Har du ikke et kaffekværn, kan du bruge en morder, kraftig blender eller foodprocesser. Det er bare vigtig at kværner skallerne, så du står tilbage med hørfrømel. Eventuelt kan du købe hørfrø-mel og så slipper du for selv at lave det!

Tidligere opskrift: http://plantebaseretliv.dk/vegansk-ramsloegs-risotto/

Skriv et svar