CHOKOLADE-SMØR

Elsker du også chokolade? Særligt den cremede, nøddeagtige chokolade, som de fleste relaterer til nutella? Så er den her opskrift noget for dig.

Denne opskrift er en lækker, nem og bedst af alt sund chokoladesmør, der er et hit hjemme hos os.
Det er ikke nutella, men efter min smag er det mindst lige så godt! Du kan forvente at få en fantastisk hasselnødde smag med dybe chokolade aromaer i en cremet, blød og blid oplevelse.

Denne hjemmelavede nutella eller sunde “chokoladesmør” som jeg bedst kan lide at kalde det, er super nem at lave. Alt du behøver er en god mini-hakker, som kan blende hasselnødderne til smør.

Chokoladensmøren er lavet på få ingredienser, som alle kommer i deres naturlige form og som derfor ikke er forarbejdet og fyldt med tilsat sukker eller konserveringsmidler:

Ingredienser
  • 200 gram hasselnødder
  • 1/2-1 dl agave sirup (alt efter hvor sød du ønsker den)
  • 1 dl plantemælk
  • 2 spsk kakaopulver (den gode af slagsen)
  •  1 tsk salt
  • 1 stang vanilje – kan skiftes med 1 tsk vanilje ekstrakt
Fremgangsmåde:
  1. Start med at riste hasselnødderne ved 180 grader i 12-15 minutter
  2. Når hasselnødderne er ristet, køles de helt ned inden “skallen” pilles af. Når først alle hasselnødder er skraldet, blendes de til smør i en kraftig minihakker. Det er vigtig at hasselnødderne er blendet HELT til smør, hvilket godt kan tage op til 10 minutter, alt efter hvilken processor man benytter sig af*
  3. Når hasselnødderne er blendet færdig tilsættes alle de øvrige ingredienser. Hvis massen ikke er cremet nok, tilsættes der mere plantemælk og ligeledes hvis man ønsker en sødere eller mindre sød chokoladesmør, kan man justerer mængden af sirup.
  4. Voila, så er der chokoladesmør til de næste uger, hvis den ellers holder så længe 😉

*Når nødderne blendes er det vigtigt at skrabe kanterne ned hele tiden, nogen gange skal man efter det 10-15 gange og andre gange behøves man kun at gøre det 5 gange. Men fortvivl ej, det skal nok blive til nøddesmør!

Mere og mere og atter chokolade: http://plantebaseretliv.dk/crunchy-chokolade-kugler/

Skriv et svar