Hjemmelavet is – Kokos og citron

Hedebølgen har ramt hele landet og det er den bedste undskyldning for at spise is hele dagen. Men is kan både være dyrt og så er det nok heller ikke det sundeste at spise hver dag. Derfor er den her opskrift på hjemmelavet is med kokos og citron helt perfekt!

Ikke nok med at opskriften er utrolig nem at lave og sund at spise, så smager den også skønt! Den cremede kokos giver en blød konsistens mens den syrlige citron giver en skøn frisk smag. Det eneste du behøver er ispinde. Jeg brugte disse isforme.

Opskriften på hjemmelavet is med kokos og citron, kalder kun på 4 ingredienser, nemlig kokosmælk, citron, agavesirup og vanilje. (Og selvfølgelig de toppings som hjertet begærer)

Kokosmælk: det er vigtig at vælge en fuldfed kokosmælk da konsistensen ellers bliver alt for krystalisseret. Derudover kan mærket af kokosmælken også være en dealbreaker, for den bedste konsistens. Jeg benyttede mig af COOP, Asia kokosmælk, da den ikke skiller vand og fedt ved nedkøling.

Ingredienser

6 mellemstørrelse is

  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 2-3 spsk agave-sirup
  • 1 stang vanilje (kan erstattes af 1 tsk ekstrakt eller pulver)
  • Saften fra 1 citron.

Fremgangsmåde

  1. Sæt kokosmælken på køl natten over.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål eller blender, tilsæt 2 eller 3 spsk agavesirup alt efter hvor sød du ønsker isen og bland det hele indtil der er formet en ensartet masse. (Jeg benyttede mig af en blender, da det gik lidt hurtigere )
  3. Kom herefter ismassen på isforme og frys i et par timer, før du topper ispindene.
  4. Jeg pyntede dem med chokolade, granola og kokos.

Sådan, så har du 6 lækre is som er et sundt alternativ til det du finder i supermarkederne.

Mangler du ellers lidt sommer inspiration til aftensmaden? Så prøv den her skønne pizza-opskrift: http://plantebaseretliv.dk/hjemmelavet-pizza-og-vegansk-cashew-mozerella/

Skriv et svar