Kokos-Karry med linser og ingefær

I går lavede jeg denne kokos-karry med linser og ingefær til hele familien og de var vilde med det! Min familie spiser ikke plantebaseret og er ofte til den skeptiske side, når det kommer til at prøve retter uden kød. Men denne kokos-karry med linser og ingefær blev modtaget med et smil.

Retten er super nem, sund og selvfølgelig fuld af smag, som de fleste indiske retter er! Derudover kræver den IKKE curry-paste, som selvfølgelig er lettere at bruge, men ofte indeholder masser af ingredienser vi ikke kender til. Karryen er lavet helt fra bunden og jeg vil våge at påstå at den faktisk er fyldt med endnu mere smag af den grund.

Det indiske hjørne er en favorit herhjemme og har altid været det, det går lige fra deres stærke retter, til bløde brød med friske dressinger. Faktisk blev denne kokos karry med linser og ingefær serveret med hjemmelavet vegansk-yougurt-dressing og Naanbrød.

Dobbelt op på retten hvis den serveres til mere end 2, den er mindst lige så lækker dagen efter!

Ingredienser

  • 1 stor tommelfinger ingefær
  • 1 rød chilli (kan halveres hvis ikke man er til den stærke side)
  • 1/2 stang selleri
  • 1 medium løg
  • 1-2 hvidløg
  • 1 tsk kanel, paprika og chilli
  • 1 stor spsk karry
  • salt/peber
  • 2 gulerødder
  • 1 frisk tomat
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sirup
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk (+ 1/2 dåse vand)
  • 100 gram linser
  • Ris-blanding

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte alle grøntsager fint.
  2. Steg nu løg, frisk chilli, selleri, hvidløg og ingefær i en smule olie i 5-6 minutter.
  3. Kom herefter alle krydderierne ved, kanel, chilli, paprika, salt, peber og karry og bland ingredienserne sammen. Lad det simre i 30 sek.
  4. Efter aromaerne er begyndt at fylde køkkenet tilsættes tomatpuré, sirup og den friske tomat. Lad det endnu engang trække i 5 minutter så smagene kan blusse op.
  5. Tilsidst vendes linser, gulerødder og kokosmælk + vand i gryden og lad det simre i 20- 30 minutter indtil linserne er bløde.
  6. Mens retten simrer koges risene og alt tilbehør kan eventuelt laves nu.
  7. Jeg servede, som nævnt, retten med friskbagt naanbrød, vegansk yougurtdressing og citron.

Tidligere opskrift: http://plantebaseretliv.dk/sunde-romkugler/

En tanke om “Kokos-Karry med linser og ingefær

Skriv et svar