Ramsløgspesto

Ramsløgspesto er fuld af smag og så det pære let at lave. Derudover er ramsløgspesto lækker på brød, i pasta, salater eller som dip. Denne opskrift på ramsløgspesto er vegansk og uden gærflager!

Min onkel og tante var så søde at plukke en posefuld af ramsløg fra skoven til mig og jeg elsker at bruge naturen i køkkenet. Hvis du går på jagt efter ramsløg, så husk at være opmærksom på, at det er den rigtige plante du har fingerne i: https://naturguide.dk/ramsloeg-duften-af-foraar/

Ramsløg dufter fantastisk og det smager mindst lige så skønt, jeg brugte det blandt andet til den her ramsløgspesto og til en lækker svampe risotto (opskrift kommer snart). Men prøv dig frem, det er kun fantasien der sætter grænser!

Opskriften er let at lave, den kræver blot en minihakker. Opskriften er selvfølgelig vegansk men den er også uden gærflager. Jeg elsker gærflager og bruger det gerne i mine opskrifter, men da jeg ikke havde mere på lager, blev opskriften uden. Jeg synes dog at den smager fantastisk og derfor vil jeg heller ikke ændre opskriften, men hvis du har lyst, så tilføj det endelig!

UDEN OLIE: under afsnit 4 forklarer jeg, hvordan du kan lave opskriften uden olie. Det tager en smule længere tid og giver en mere cremet pesto, fordi nødderne vil være blendet til smør. Begge versioner er super gode og lette at lave!

Ingredienser

  • 2 store håndfulde ramsløg
  • 2 fede hvidløg
  • 1/2 dl olivenolie (se afsnit 4 for opskrift uden olie)
  • 1 tsk salt
  • 80 gram cashewnødder
  • 30 gram pinjekerner
  • saft fra 1/citron

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste pinjekernerne og cashewnødderne i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.
  2. Kom herefter nødderne over i en minihakker sammen med resten af ingredienserne og blend indtil der er formet en ensartet masse.
  3. Sådan! Nu har du en hurtig, lækker og nem omgang ramsløgspesto.
  4. UDEN OLIE: Ønsker du ikke at bruge olie, skal du blende nødderne til smør efter de er blevet bagt, det tager omkring 10 minutter. Sørg for at skrabe kanterne på din minihakker ned, når du forsøger at lave smør. Når først “smøren” er lavet tilsættes de øvrige ingredienser.

Tidligere opskrift: http://plantebaseretliv.dk/islagkage-med-hindbaer-og-citron/

Skriv et svar