CRUNCHY GRANOLA – KANEL OG KARAMEL

Endnu en lækker opskrift på knasende lækker og sund granola som fungerer perfekt til morgenmaden eller en frisk dessert. I stedet for at købe granola i supermarkederne, hvor både prisen og indholdet er ude af takt, så ville jeg altid foretrække at lave det slev. Det er nemt, hurtigt, sundt og så smager det meget bedre!

Som skrevet i min tidligere opskrift er jeg vild med store “bidder” og det saltede med det søde, hvilket denne sunde crunchy granola selvfølgelig også bærer præg af.

Den her opskrift er en klassisk, varmende og sund granola som jeg garanterer alle i familien ville elske! Pakket med gode næringstoffer, smag og bedst af alt knas!

Som alle andre opskrifter, kan du tilføje netop det du synes smager godt! Skift nøddesmøren med peanutbutter eller modificer nødderne og kerne i opskriften, hvis du ved at du bare ELSKER cashewnødder og ikke mandler. Leg i køkkenet og prøv dig frem!

Ellers… Så prøv http://plantebaseretliv.dk/boghvede-granola/ , hvis du er mere til chokolade granola.

Ingredienser
  • 3 dl havergryn
  • 1 dl poppet quinoa
  • 1 dl revet kokos
  • 1,5 dl mandler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 dl solsikke smør (alle anden nøddesmør)
  • 1/2-1 dl agave sirup (jeg brugte 1/2 dl + 4 dråber stevia karamel)
  • 1/2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft
  2. Bland alle tørrer ingredienser
  3. Bland alle våde ingredienser og sørg for at det er ensartet masse
  4. Når de våde og tørre ingredienser er blandede hver for sig, vendes de over i hinanden
  5. Før massen over på en bage blade og press det godt ned på pladen jo tættere massen er pakket sammen jo større klumper.
  6. Bag det i 20 minutter indtil gyldentbrunt og lad det køle HELT ned, inden det overføres i et opbevaringsglas.
  7. Sådan, så er der granola til hele familien!

2 tanker om “CRUNCHY GRANOLA – KANEL OG KARAMEL

Skriv et svar