Vegansk bolognese

Denne opskrift er baseret på en klassisk italiensk bolognese med simple, friske ingredienser som tilsammen skaber en fantastisk aroma. I og med det er en vegansk bolognese, er retten pakket med grøntsager og friske urter som gør det til en dejlig let og sund aftensmad.

Vegansk bolognese tilfredsstiller alle forventninger man ellers ville have til denne skønne klassiker. Denne bolognese sender tankerne helt til Rom og efterlader smagsløgene med italienske noter.

Der findes mange former for “Vegan meat”, personligt søger jeg helst hele ingredienser som kommer i deres naturlige form. Herunder er bælgfrugter såsom linser eller bønner fantastiske! Jeg anbefaler dog, at man i denne ret, som er centreret omkring ragúen, at benytte sig af Naturli “Minced”, som fåes på frost i de fleste supermarkeder.

Naturli minced giver en fantastisk smag og afrunder retten helt perfekt! Opskriften er let at lave, ingredienserne er friske og simple og så er det en skøn sund aftensmad.

Ingredienser:
  • 1 selleri stang
  • 1 medium løg
  • 2 store/fede hvidløg
  • 1 medium gulerod
  • 1/2 dl rødvin
  • 1 dåse tomat
  • 2 spsk tomat puré
  • 1 tsk agavesirup
  • 2 dl vand
  • 1 pose Minced Naturlí. ( https://www.naturli-foods.dk/produkter/minced-frost/)
  • Salt, peber
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk basilikum og en håndfuld frisk
  • 1/2 tsk chilipulver
  • Oliven olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Start med at snitte løg, hvidløg, selleri og gulerod i fine skiver.
  2. Tænd komfuret på medium varme og steg grøntsags-blandingen på panden i lidt olie indtil løgene er bløde.
  3. Kom krydderierne ved og vend blandingen et par gange før minced kommes i. Lad det hele simre i 30 sek.
  4. Tilsæt nu rødvinen og lad det koge ind i 5-10 minutter før sirup, tomatpuré og dåsetomat + vand tilsættes.
  5. Lad det hele boble i 30 minutter og kom den friske basilikum + salt og peber ved 5 minutter inden servering sammen med fuldkornsspaghetti.

Seneste opskrift: http://plantebaseretliv.dk/wp-admin/post.php?post=210&action=edit

En tanke om “Vegansk bolognese

Skriv et svar