Vegansk lasagne

Denne opskrift på vegansk lasagne smager fantastisk og så er den super let at lave. Min opskrift på vegansk lasagne er pakket med grøntsager og lavet på naturlige ingredienser. Jeg vil give 2 eksempler på en sund vegansk bechamelsovs, en billig version og en version med cashewnødder.

Cashewnødder er en dyr spise og derfor har jeg lavet en bechamelsovs på silketofu som alternativ. Begge fungerer super godt og smager skønt!

  • Cashew-sovsen: Har en fantastisk cremet konsistens og efter min mening, nærmer den sig bedst en klassisk bechamel, både i smag og tekstur!
  • Silketofu-sovsen: En skønt prisvenligt alternativ som også smager himmelsk! Sovsen vil blive mere fast under bagning, men den smager ikke desto mindre fantastisk!

Ragu’en er lavet ud fra min opskrift på vegansk bolognese, jeg har dog skiftet “kødet” ud med 400 gram svampe samt lavet en dobbelt portion. http://plantebaseretliv.dk/vegansk-bolognese/

Når først du har lavet din ragu, som nemt kan laves dagen inden, så tager opskriften ingen tid! Bechamelsovsen tager 5 minutter og kræver blot en kraftig blender eller minihakker.

Ingredienser

Ragu

  • Følg min opskrift på vegansk bolognese
  • Lav dobbelt portion og skift eventuelt “minced” med 400 gram svampe.

Sund bechamelsovs:

  • 150 gram cashewnødder + 250 ml plantemælk ( dette kan erstattes af 600 gram silketofu + én spsk olie)
  • 1 tsk sennep
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk agavesirup
  • 2 dl gærflager
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk chillipulver

Lasagneplader

  • Jeg bruger altid fuldkornsplader for fibre eller linseplader, for det ekstra protein!

Fremgangsmåde

  1. Start eventuelt med at lave din ragu dagen før, samtidig med at du sætter dine cashewnødder i blød natten over.
  2. Har du ikke tid til at lave din ragu dagenforinden er det også helt okay, så bare følg opskriften på linket!
  3. Når du ragu er lavet, er det tid til at blende din bechamelsovs.
  4. Hvis du bruger cashewsovsen, så hæld vandet fra nødderne og blend plantemælk + cashew til en cremet masse (3-4 minutter)
  5. Kom de resterende ingredienser i og blend I yderlige 2 minutter.
  6. Bruger du silketofu, kan alle ingredienser blendes til ensartet masse på én og samme tid.
  7. Sådan, nu er det tid til at samle din lasagne; ragu i bunden – lasagneplader lodret – ragu – bechamelsovs – lasagneplader lodret – osv.
  8. Bages i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

En tanke om “Vegansk lasagne

Skriv et svar