Karamelliseret Ramsløgsrisotto

Risotto er overraskende nemt at lave og så smager det helt fantastisk. Min opskrift på vegansk risotto er lavet på karameliserede ramsløg og ristede hasselnødder. Den smager himmelsk og så er den som beskrevet super let at gå til!

Vegansk risotto er stadig cremet, blød og fyldig at sætte tænderne i. Væsketilsætningen til risotto-risene er faktisk kernen til en cremet risotto. Lidt ad gangen under konstant omrøring, der tilsættes først mere væske når tidligere portion er blevet suget af risene og vupti så står du med en cremet omgang vegansk risotto.

Den her opskrift er centreret omkring de karamelliserede ramsløg som passer skønt sammen med ristede hasselnødder og en kraftig skøn grøntsagsboullion.

Da vegansk risotto er foruden fløde og parmesan, bliver retten automatisk mere fedtfattig og tildels sundere (ikke at fedt er fjenden her!). I stedet er der måske mere plads til en lækker dessert efter severing: http://plantebaseretliv.dk/sund-dessert-ganache-bites/

Ingredienser

  • 250 gram risotto ris
  • Stor håndfuld ramsløg
  • 200 gram svampe (vælg dine yndlings)
  • 1 spsk plantesmør eller olie
  • 1 tsk agavesirup
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk boulliom pulver eller 1 terning (se billede for den jeg bruger)
  • salt/peber
  • 3 spsk gærflager
  • 6-8 dl vand
  • håndfuld hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Start med at rise dine hasselnødder ved 200 grader i 10-12 minutter.
  2. Hak herefter ramsløg og svampe i tynde skiver.
  3. Steg svampene i en gryde for sig, således at de bliver bløde og er klar til at blive hældt over i risotto gryden når det er tid til det.
  4. Svits dine ramsløg i 1 spsk smør ved middelhøj varme indtil de er blevet bløde (3 minutter) i en ny gryde. Kom herefter et nip salt og agavesirup ved og vend et par gange. Lad det simre indtil dine løg er karamelliseret.
  5. Kom dine risotto-ris i gryden med ramsløg og vend blandingen et par gange før du tilsætter, gærflager, salt+peber, boullion og hvidvin.
  6. Nu er det tid til at lave din cremede risotto.
  7. VIGTIGT: Når væsken tilsættes skal det gøres lidt ad gange, jeg starter med hvidvinen og lader den suge ind i risene, indtil der ikke er mere væske tilbage. Husk at røre i gryden ofte.
  8. Når den første portion væske er absorberet tilsætter jeg en ny omgang, jeg gør det ofte af 1-2 dl ad gangen. Når hvidvinen er absorberet kommer jeg altså 1-2 dl vand ved og røre rundt indtil der ikke er mere væske i gryden.
  9. Sådan fortsætter jeg indtil jeg står tilbage med en cremet og lækker risotto. Det tager ofte omkring 20-25 minutter.
  10. Inden servering kommer jeg svampene ved og smager til med mere salt eller peber.
  11. Til sidst pyntes min veganske risotto med ristede hasselnødder og friske ramsløg.

Skriv et svar